5 suurinta estettä vanhemmuuden polulla

9.4.2018
 • Heippa!

  Olen haastatellut tuhansia vanhempia siitä, miksi tasapainoisen vanhemmuuden saavuttaminen on niin vaikeaa. Tässä on viisi syytä, jotka nousevat aina uudestaan ja uudestaan esille. Kun selätät nämä, olet todella paljon lähempänä sitä turvallisen vanhemmuuden tilaa mitä olet ehkä tavoittelemassa.

  1) Sinulla ei ole omaa aikaa:
  Pikkuvauva, puolison vaativa työ ja taapero. Tarvitseeko sanoa muuta? Oma aika on lähinnä pikainen suihku ennen nukkumaan menoa.
  Kukaan ei jaksa loputtomiin niin, ettei saa olla koskaan hetkeäkään rauhassa.  Siksi oma aika on äärimmäisen tärkeää.

  2) Positiivisuus on rapissut huonojen yöunien mukana
  Huonosti nukutut yöt aiheuttavat negatiivisuuden kierteen. Pääkipu, hatara muisti… Silloin ei vain jaksa olla positiivinen. Koko elämä näyttää vähän harmaammalta.

 • 3) Kukaan ei ole kertonut sinulle, miten lasta tuetaan eri ikäkausina
  Meidän neuvolajärjestelmämme on aivan mahtava, mutta kun tullaan lasten kasvattamiseen, sieltä saa aika vähän tukea (ellei ole sattumalta päätynyt perheneuvolaan, jossa on sitten jo ihanasti tukea tarjolla!).
  Yritämme pärjätä kavereiden ja omien vanhempien neuvoilla. Mutta jos tietäisitkin miten kolmivuotiasta tuetaan versus mitä eskari-ikäinen kaipaa, olisit huomattavasti varmempi kasvatuksesi suunnasta.

  4) Ylikuormittuminen ajaa sinut tunnemyrskyihin joista on vaikea selvitä rauhallisena
  Yöunien vähäisyys, jatkuva aistitulva (lasten remuaminen, liikkeessä olo, äänimelu, kiukkukohtaukset…) aiheuttaa ylikuormittumista. Tämä ajaa helposti tunnemyrskyyn, josta on vaikea selviytyä ilman napsahtamista. Jo pelkästään aistien rauhoittaminen auttaa sinua pysymään rauhallisena.

  5) Rajojen ja rakkauden tasapainottaminen on vaikeaa
  Lasta täytyy rakastaa mutta samalla pitää vetää rajat. Mutta miten rajat vedetään niin, että samalla lapsi saa tuntea itsensä hyväksytyksi. Siinäpä pulma. Kun tiedät, miten tämä tehdään, stressi kasvattamisesta hälvenee.

  Tuntuivatko nämä tutuilta? Vastaa minulle mikä kolahti eniten?

  🙂 Katja

  Liity Katjan sähköpostilistalle ja saa sähköpostiisi ilmainen ekirja “Mistä on tasapainoiset lapset tehty? Ymmärrä lapsen kasvua, tue lapsen itsetuntoa”
Paras vinkkini siihen, mikä auttaa jaksamaan pikkulapsiperheen arjessa3 menetelmää joita ilman olisin ollut pulassa vanhempana
Show Buttons
Hide Buttons
Ei tuotteita