Aivan pers**** meni...

14.9.2017
 • Eilinen ilta meni ihan pipariksi. Siis todella.

  Rakas äitini oli täällä hoitamassa lapsia, kun sekä minulla että miehelläni oli pitkä työilta.

  Tulin kotiin ja näin jo heti äidin naamasta, että hän on aivan tosi väsynyt tyttöihin. Äänensävy oli kireä ja hän laittoi kiireesti kengät jalkaan ja paineli ovesta suoraan ulos.

  Huomasin, että kotona oli siivottu, ja tiedän että äiti ei tykkää et jos hän tulee meille hoitamaan lapsia, että täällä on ihan kaaos. Mutta kiireessä en ollut ehtinyt järjestellä paikkoja kuntoon.

  Jäin katsomaan ovea joka oli juuri lyöty kiinni. Olin tosi pahoillani siitä, että äitille oli jäänyt paha mieli.

  Tytöillä oli kunnon riekuntailta. He huusivat vuorotellen: “riehutaan”, ja juoksivat meidän makkariin pyörimään sänkyyn ja leikkimään norsuja, jotka kaatuilivat.

  Minä en ollut syönyt kello kahden jälkeen. Olin ollut tärkeässä työpalaverissa, sen jälkeen saanut vihaisen puhelun asiakkaalta, sen jälkeen hoitanut kolme puheterapia-asiakasta, sitten kirjoittanut lausunnon ja vihdoin päässyt kotiin kello kahdeksan.

  Olin ihan hirveän nälissäni. Lapset juoksivat ympyrää ympärilläni. Muisto vihaisesta äidistä, joka lähti ovet paukkuen kotoani pois kaiversi niin syvältä. Minulla humisi päässä.

 • Ja sitten ratkesin.

  Huusin pää punaisena lapsille.

  Lapset pysähtyivät, ja jäivät säikähtäneenä katsomaan minua.

  Näin kuinka pienemmän alahuuli alkoi väpättämään.

  Isompi hieroi silmiään juuri niin kuin tiedän hänen tekevän silloin, kun hän ei halua että aikuinen näkee hänen itkevän.

  Se lisäsi vain syyllisyyden taakkaani. Lopuksi itse romahdin kyykkyyn lattialle ja itkin. Tytöt lohduttivat. Viisaat tyttöni.

  Ruuhkavuodet ovat lapsieni lapsuus. Tämä oli taas kova opetus minulle siitä, että minun on pakko huolehtia taas tarkemmin:
  a) ajanhallinnasta, jotta ehdin järjestellä kotia
  b) omista ruoka-ajoistani, jotta en ole nälissäni kun tulen väsyneenä kotiin
  c) työajan hallinnasta, jotta en yritä saada maailmaa valmiiksi ennenkuin tulen kotiin vaan ymmärrän rajallisuuteni

  Tätä varten olen parhaillani viimeistelemässä kirjaani 12 viikkoa johdonmukaiseen vanhemmuuteen. Se tulee ulos syyskuun loppupuolella. Tutustu siihen tästä:
  https://mammakaveri.fi/12-viikkoa-johdonmukaiseen-vanhemmuuteen/

  Kirjan tekniikat ovat testissä tällä hetkellä 15 vanhemmalla. Katsotaan mitä tuloksia he ovat saaneet arkiinsa.

  T. Katja

  Liity Katjan sähköpostilistalle ja saa sähköpostiisi ilmainen ekirja “Mistä on tasapainoiset lapset tehty? Ymmärrä lapsen kasvua, tue lapsen itsetuntoa”
Tutkimus: Perheen tiukat rajat ja vanhempien korkea koulutus altistavat lapsen masennukselleKäsitttelyssä tunnetaitokirjat
Show Buttons
Hide Buttons
Ei tuotteita