Hallituskriisi sekä ne paljon puhutut arvot

15.6.2017

Olen seurannut perussuomalaisten eduskuntaryhmän hajoamista innokkaana politiikan penkkiurheilijana. (Jos joku tuntee mut henkilökohtaisesti niin tietää ehkä että mun yks lempiohjelmista on politiikkaradio). Popcornit on laitettu tulemaan ja olen odottanut kuin kuuta nousevaa seuraavaa tiedotustilaisuutta.

Sen enempää kertomatta omaa puoluekantaani olen kuunnellut erityisen mielenkiinnolla keskusteluja arvoista. Pääministeri Sipilä totesi näin: “Näihin hommiin ei saa niin paljon rakastua, että arvot olisivat kaupan”.

Hallituskriisi syntyi arvoristiriidoista.

Arvot. Olen miettinyt paljon sitä, mitkä ovat minun arvoni ja miten se näkyy perheessäni. Mitkä ovat meidän perheen arvot?

Yksi kantava arvoni on ehdottomasti ratkaisukeskeisyys: mietitään mitä voidaan juuri nyt tehdä että tilanne ratkeaisi.

Tärkeä arvo on myös lapsien näkökulmien arvostaminen: esikoiseni totesi erään viulutuntinsa jälkeen “mä käyn täällä siksi koska sä äiti tykkäät siitä”. Siihen jäi viulunsoitto. Pääministeri Sipilän sanoin: mikään ei ole niin tärkeää, kuin se arvo, että lapseni näkökulma on tärkeä. En aijo nyt enkä tulevaisuudessa pakottaa häntä vapaa-ajallaan harrastuksiin, joista hän ei nauti.

Yksi arvoistani on elinikäinen oppiminen. En ole valmis missään suhteessa. Olen epätäydellinen äiti ja kasvattaja. Haluan kuitenkin opetella ja tulla paremmaksi. Haluan jakaa tätä arvoa myös lapsilleni: voimme opetella uusia asioita. Elämän pelikortteja ei jaeta syntymässä vaan ihminen muuttuu ja kehittyy joka päivä.

Ja ehkä se tärkein arvo on aito positiivisuus ja kannustaminen. Haluan, että lapsilleni kasvaa eheä itsetunto, koska heitä kannustetaan eikä lytätä. Harjoittelen itse joka päivä lapsieni kehumista terveellä ja aidolla tavalla. Pyrin karttamaan negatiivista huutamista ja rähjäämistä. Aina en siinä onnistu. Tulen paremmaksi, koska harjoittelen sitä.

Kannustava kehu on yksi vaatimaton yritykseni jakaa tätä sanomaa myös toisille vanhemmille.

Kuulin muuten, että Adlibriksestä on Kannustavan kehun kirja tilapäisesti loppu. Kannattaa tilata omasi Books On Demandin kautta, tai ekirjana, ennenkuin ne loppuvat sieltäkin:

www.mammakaveri.fi/kannustavakehu

T. Katja

Leave a reply
Neuvoja lastenpsykiatrilta ihan perusmammalle5 lausetta, joita jokaisen vanhemman tulisi viljellä päivittäin

Leave Your Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Show Buttons
Hide Buttons
Ei tuotteita