Huomaa lapsen hyvä!

28.9.2017
 • Syyskuun alussa Talentia lehdessä oli mielenkiintoinen artikkeli: 

  “Huomaa ja vahvista hyvää lapsessa”

  Siinä oli haastateltu erityisopettaja, tietokirjailija Kaisa Vuorista. Kaisa on kirjoittanut Lotta Uusitalo-Malmivaaran kanssa opetus- ja kasvatusalan ammattilaisille suunnatun, positiiviseen pedagogiikkaan pohjautuvan kirjan nimeltä “Huomaa hyvä!”

  Kirjan sanoma on yksinkertainen: ryhdytään huomaamaan hyvää lapsessa. Opetataan häntä myös itseään huomaamaan missä asioissa hän on hyvä.

 • Kirjan keskeinen sanoma on se, että jokaisella lapsella on syntymässä saatuja luonteen vahvuuksia, joita on tärkeää tunnistaa. Lapsen ja nuoren kasvuympäristö pyritään rakentamaan sellaiseksi, että hän voi tulla vahvuuksistaan tietoiseksi ja oppia huomaamaan itsessään myönteisiä kykyjä, mikä auttaa häntä luottamaan itseensä.

  Jäin miettimään sitä, kuinka Kannustavan kehun tekniikan avulla olen pystynyt opettamaan omille lapsilleni missä he ovat taitavia. Pyrin kertomaan heille ihan joka päivä, missä he onnistuvat ja miksi.

  Huomaa hyvä kirja menee myös lukulistalle, vahva suositus siis tälle kirjalle!

  T. Katja

  Liity Katjan sähköpostilistalle ja saa sähköpostiisi ilmainen ekirja “Mistä on tasapainoiset lapset tehty? Ymmärrä lapsen kasvua, tue lapsen itsetuntoa”
Lukijan kysymykset: Nyt tuli isoja kysymyksiä…Lukijan kysymykset: Miten opetan kaksivuotiasta?
Show Buttons
Hide Buttons
Ei tuotteita