Ilman konkreettista suunnitelmaa, epäilet aina itseäsi vanhempana

4.4.2018
 • Heippa!

  Tuntuuko sinusta joskus siltä että maailman sivu on täynnä erilaisia “vanhemmuusneuvoja”, jotka ovat a) ristiriidassa toistensa kanssa b) eivät toimi c) toimivat hetken?

  Minusta tuntui tältä erityisesti silloin, kun sylissäni oli vauva ja isompi laittoi ranttaliksi jatkuvasti.

  Turvauduin paljon huutamiseen. En oikein tiennyt muuta. Enkä osannut.

  Työssäni puheterapeuttina kuitenkin minulla oli selvät sävelet siihen millainen minä olen: pitkälle koulutettu, pikkutarkka, perhekeskeinen, kannustava ja huumorin kukan täytyy kukkia minun vastaanotollani. Nämä ovat olleet peruspilarit, jolle olen työni rakentanut.

 • Eräällä lomamatkalla lueskelin kirjaa nimeltä “7 habits of highly effective people” jossa todettiin, että yksi tärkeä osa hyvää elämää on se, että aloittaa lopputulos mielessään.

  Yhtäkkiä lamppu syttyi. Jotta saisin kaikenmaailman kasvatusneuvoista irti jotain, minun täytyi tehdä määritelmä ja suunnitelma sille millainen minä olen.

  Muuten tulisin ikuisesti kyseenalaistamaan sitä, mikä toiminta on oikein ja mikä on väärin. Tai että aiheutanko toiminnallani vahinkoa lapsilleni?

  Kysynkin sinulta, mikä on sinun määritelmä omasta vanhemmuudesta, entä suunnitelma?

  Ja jos sellaista suunnitelmaa ei ole, milloin aiot sen tehdä?


  🙂 Katja

  Liity Katjan sähköpostilistalle ja saa sähköpostiisi ilmainen ekirja “Mistä on tasapainoiset lapset tehty? Ymmärrä lapsen kasvua, tue lapsen itsetuntoa”
Unohda 2 vuotiaan tarrataulut, tee sen sijaan näin…Paras vinkkini siihen, mikä auttaa jaksamaan pikkulapsiperheen arjessa
Show Buttons
Hide Buttons
Ei tuotteita