Jatkoa siihen kun ei mennyt ihan putkeen ja tuli raivarit

5.2.2018
 • Heippa!

  Kiitos monista sähköposteista joita sain edelliseen tarinaani liittyen. En ollut siis yksin: teitä oli muitakin jotka olitte vieneet intoa puhkuvan lapsen uuteen harrastukseen vain havaitaksenne että lapsi ei toimi yhtään järkevästi siellä, johon oli niin pitkään hinkunut.

  Tämän päivän juttuni liittyy nimittäin tähän minun ja kuopuksen kokemaan tilanteeseen.

  Kerroin, että tunnin jälkeen en antanut lapselle palkkioksi suunnittelemaani tikkaria. En vaikka lapsi itki ja huusi. Katkerasti ja pitkään. Tyttö hoki: “Mä oon maailman tyhmin, mä oon maailman tyhmin”.

  Minun olisi niin helppo ollut tuossa tilanteessa luovuttaa. “Saat kulta sen tikkarin, ei se haittaa, ens kerralla menee sitten paremmin.” Sääliä lasta. Ja sydämessä säälinkin (koska hänellä on typerä äiti joka EI ollut ennakoinut tilannetta, jolla todennäköisesti ongelma olisi saatu vältettyä….).

 • Ja siksi koska tunsin oikeasti itseni aika idiootiksi, koska en ollut opettanut lapselle miten soittotunnilla olisi pitänyt käyttäytyä, minun teki NIIN mieli luovuttaa, antaa lapselle tikkari ja halata päälle. Mietin myös, aiheutanko lapselle nyt traumoja kun hän ei saa sitä tikkaria. Varsinkin koska hän rupesi sättimään itseään. Se tuntui musta ihan hirveältä.

  Mutta yksi asia on aivan ylitse muiden omassa kasvatuksessani: johdonmukaisuus ja rajoista kiinni pitäminen. Aina ei voi kaikkea saada.

  Joskus parjaamani, joskus rakastamani Jari Sinkkonen nimittäin oli Kodin Kuvalehden haastattelussa viime syksyllä, ja hän puhui asiasta jota itsekin olen pohtinut: curling vanhemmuudesta.

  Jari toteaa näin: ”Vanhemmat kestävät huonosti lasten pettymystä ja kiukkua. Lapsi kuitenkin tarvitsee itseään vahvemmat vanhemmat. Jos vanhemmista ei ole johtajiksi, lapsi ottaa johtajuuden.”

  Lapselle tekee hyvää se, että minä olen johdonmukainen. Että sitä tikkaria ei saa jos sikailee soittotunnilla.

  Ens viikolla paremmin ja ehkä sitte on tikkariki ansaittu. Mäkin yritän paremmin muistuttaa lasta, miten siellä tunnilla ollaan.

  Jos etsit vielä sitä, miten toimia johdonmukaisesti lapsen kanssa, lue tämä kirja:

  Siirrä kannustava vanhemmuus arkeesi

  🙂 Katja

   
  Liity Katjan sähköpostilistalle ja saa sähköpostiisi ilmainen ekirja “Mistä on tasapainoiset lapset tehty? Ymmärrä lapsen kasvua, tue lapsen itsetuntoa”
Kun ei mennyt taaskaan IHAN putkeen….Aika kusinen juttu… ;) ja miten siitä ehkä voisi selvitä
Show Buttons
Hide Buttons
Ei tuotteita