Katja

 • Hei! Olen Katja Koski. Kahden pienen tytön äiti. Puheterapeutti. Kirjailija. (Ja oppiarvoltani jopa filosofian tohtori… mutta se on jo toinen juttu).

  Tulin äidiksi kolmenkympin kynnyksellä ilman, että olin oikeastaan koskaan koskenut pieneen vauvaan. Puheterapeuttina olin toki kulkenut kymmenien pikkulapsiperheiden vierellä, ja jaellut mahtavia viisauksia, kuinka lapsia kasvatetaan.

  Kunnes sain omani. Nämä kaksi pientä prinsessaa veivät minut matkalle lasten kasvattamisen maailmaan vanhempana, ei ammattilaisena.

  En ole mitenkään synnynnäisesti positiivinen ja kannustava ihminen. Ennen Kannustavan kehun löytymistä, minua erityisesti mietitytti, miksi lapsille ei mene perille omat käskyni ja ohjeeni. Välillä lapsia kohtaan tuli aika negatiivisiakin tunteita: ”Ettekö te oo mihinkään tyytyväisiä eikä mikään tuntunut kelpaavan tai riittävän”. Minua pelotti että lyttään lapseni itsetunnon räjähtelylläni ja uhkailullani.Siksi lähdin löytöretkelle lasten kasvatuksen maailmaan. Ymmärsin pian, että lastenkasvatus on taito, jota voi harjoitella ja jossa voi tulla paremmaksi. Tästä löytöretkestä syntyi Kannustavan kehun tekniikka .

  Sillä sinä olet todennäköisesti jo kyllästynyt neuvoihin,  jotka ovat ympäripyöreitä. Tai ristiriitaisia keskenään. Tai joista tulee mieleen ajatus, että onkohan tämä nyt ihan hyväksi lapselle. Sillä näin minä koin silloin, kun huomasin etten todella osaakaan kasvattaa omia lapsiani. Luin kymmeniä kasvatusopuksia joiden jälkeen olin vain enemmän hämmentynyt.

  Kirjoitin ensimmäisen kirjani “Selvitä lapsiperheen takkutilanteet” lähtiessäni tuolle löytöretkelle. Haastattelin kirjaa varten lastenkasvatuksen ammattilaisia. Samalla tein periaatteelliset päätökseni omista kasvatustavoistani. Päätin, että haluan noudattaa ratkaisukeskeisiä, positiivisia menetelmiä. Samalla perustin Facebookiin “Mammakaverit” keskustelupalstan, jossa kävin satoja keskusteluja toisten vanhempien kanssa.

  Kannustava kehu syntyi kun yhdistin muutaman positiiviseen lastenkasvatukseen perehtyneen psykologin ja oman osaamiseni puheterapeuttina sekä kokemukseni vanhempana. 

  Nyt voit liittyä Mammakaverit ryhmään Facebookissa (edellyttää lyhyen kyselyn täyttämistä). 

  Saat minut kiinni tästä sähköpostista: katja@mammakaveri.fi

   

Show Buttons
Hide Buttons
Ei tuotteita