Kun ei mennyt taaskaan IHAN putkeen....

5.2.2018
 • Heippa!

  Sarjassamme tarinoita elävästä elämästä…. Meillä oli jännä päivä viime viikolla. Yksi iso asia tapahtui meidän pienemmälle.

  Se oli pienemmän toive. Koko syksyn vähittäisen prosessin tulos.

  Pienempi oli nähnyt minut sitä tekemässä. Hän oli tullut viereen ja kysynyt että milloin minäkin saan? Yhtenä päivänä – isänpäiväviikonloppuna – sitten tormistuin ja hommasin pienemmälle tarvikkeet uuteen juttuun.

  Ja nyt saatiin opettaja tähän asiaan!!

  Kävelimme luokkaan sisälle. Mukava opettaja tuli vastaan.

  Ensimmäinen tehtävä oli opetella ottamaan se esiin. Ja kantamaan sitä.

  Yhtäkkiä huomaan että tytön huomio kiinnittyy aivan epäoleellisiin asioihin. Hän lähtee rämpyttämään leluja, ryntää tarralaatikolle. Ei kuuntele.

  Hän estää opettajaa, toimii aivan päättömästi.

  Olin ostanut kaupasta ekan tunnin kunniaksi tikkarin palkinnoksi. Huomaan ajattelevani, tästä ei tikkaria ansaita.

 • Tunnin jälkeen istun tytön kanssa häpeissäni aulassa. Miksi tyttö toimi niin? Oltiin niin odotettu tätä, tyttö lähti juosten mukaan kun sanoin että nyt mentiin. Miksi hän ei kuunnellut?

  Totesin tytölle, että mulla olisi ollut sulle taskussa lahja tästä tunnista. Mutta en anna kun ei ollut hyvää käytöstä. Tyttö itki katkerasti.

  Istuessani tajusin. Mä en ollut OPETTANUT lapselle miten siellä OLISI pitänyt käyttäytyä. Oletin vain jotenkin, että kai se nyt ymmärtää et pitää istua ja kuunnella. En ollut spesifioinut MIKÄ on hyvää käyttäytymistä ja mitä siellä ei saa tehdä.

  Niinpä nyt oma tavoitteeni tälle viikolle on: käy läpi lapsen kanssa monta kertaa mitä siellä pitää tehdä ja miten käyttäytyä. Mitä seuraa hyvästä toiminnasta, mitä huonosta.

  Ens viikolla kerron miten meni!

  Ai missä? No siellä sellotunnilla tietenkin. (Mä oon soittanut pikkutytöstä asti selloa ja soitan edelleen (toim. huom. VAIN huviksi ja iloksi, en ammatiksi), ja nyt myös meidän pikkanen soittaa ihan pikkasta selloa <3 )

  Ja tätä tekniikkaa käytän hyväkseni:
  www.mammakaveri.fi/lapikayntitekniikka

  🙂 Katja
  Liity Katjan sähköpostilistalle ja saa sähköpostiisi ilmainen ekirja “Mistä on tasapainoiset lapset tehty? Ymmärrä lapsen kasvua, tue lapsen itsetuntoa”
Miten saan lapsen toimimaan itsenäisesti?Jatkoa siihen kun ei mennyt ihan putkeen ja tuli raivarit
Show Buttons
Hide Buttons
Ei tuotteita