Kun Jani Toivola hermostui...

26.2.2018
 • Heippa!

  Iltasanomissa oli mielenkiintoinen artikkeli Jani Toivolasta.

  Se otsikko oli:
  Jani Toivola raivostui lapselleen Thaimaan-lomalla – asiantuntija neuvoo, kuinka väsyneen vanhemman kannattaa toimia

  Siinä Jani Toivola kertoi,  “ettei hän ollut ennen vanhemmuutta ajatellut, miltä vastuu tuntuu. Hän oli elätellyt ruusunpunaisia kuvia vanhemmuudesta. Järkytys oli huomata, miten hänestä tuli räjähtelevä kuumakalle. Hän huomasi huutavansa kotona ja tuntevansa vihaa. Lapsen nukkumaan meno oli yksi stressin paikka.”

  Tuntuuko tutulta?

 • Minä samastuin.

  Minusta oli aika lohduttavaa, mitä Väestöliiton vanhemmuustiimin esimies Suvi Laru totesi:
  ”  – Jo silloin kun tullaan vanhemmiksi, ei voi mitenkään ennakoida asioita, vaikka lapsi olisi kuinka toivottu tahansa.
  Kun lapsi syntyy maailmaan, monenlaiset tunteet ovat käsillä.”

  “– Varsinkin silloin, kun lapsi kasvaa ja lapselle tulee tahtoikää, se haastaa vanhempaa. Silloin voivat todella yllättää ja hämmentää ne omat tunteet, jotka siihen liittyvät.”

  Ratkaisuksi Laru esittää sen, että puhuu vanhemmuuteen liittyvistä tunteista. Jakaa omia fiiliksiä toisten vanhempien kanssa.

  Ja jos sinulla ei ole verkostoja, tiesit varmaan, että meillä on olemassa Facebookissa Mammakaverin oma VIP keskustelupalsta, johon voi tulla mukaan. Siellä periaate on se, että ketään ei dissata eikä kenenkään huonoa hetkeä vasten kiillotella omaa äitikruunua.

  Tule mukaan (edellyttää pienen kyselyn täyttöä)!

  https://www.facebook.com/groups/mammakaverit/

  🙂 Katja

  Liity Katjan sähköpostilistalle ja saa sähköpostiisi ilmainen ekirja “Mistä on tasapainoiset lapset tehty? Ymmärrä lapsen kasvua, tue lapsen itsetuntoa”
Lukijan kysymys: Mitä teet kun lapsi ei odota ja ryntäilee autotielleLukijan kysymys: lapsi ei pue päiväkodissa ja henkilöstö ei tunnu auttavan lasta, mitä tehdä
Show Buttons
Hide Buttons
Ei tuotteita