Lapsesta ei tule paha vaikka lopettaisit rankaisemisen ihan kokonaan

19.3.2018
 • Heippa!

  Mietit ehkä usein saako lasta rankaista ja miten se tehdään oikein?

  Tiesitkö, että American Psychology Associationin tutkimuksen mukaan fyysinen kurittaminen tuottaa lapselle hallaa, mutta ei juurikaan muuta lapsen toimintaa.

  Fyysinen kurittaminen ei vaikuta siis lapsen toimintaan pidemmällä tähtäimellä. Ja koska se ei muuta mitään, on todellinen vaara siihen, että vanhempi koventaa ja koventaa rangaistuksia.

 • Samoin “henkinen” rankaiseminen, kuten jäähy, on todettu tehottomaksi ja jopa vahingolliseksi tavaksi muuttaa lapsen käyttäytymistä. Ylen uutisen mukaan: “Jäähyistä lapselle jää pääasiassa mieleen eristäminen. Jopa silloin, kun se selitetään kärsivällisesti ja lempeästi, jäähy opettaa lapselle, että kun hän tekee virheen tai kun hänellä on vaikeaa, on hänen selvittävä siitä yksin – joka varsinkin nuorilla lapsilla johtaa helposti hylätyksi tulemisen tunteeseen.”

  Siksi, jos lopettaisit tänä päivänä lapsesi rankaisemisen, et tekisi hänestä pahaa tai kyvytöntä toimimaan tässä yhteiskunnassa. Todennäköisempää on että jos jätät nämä menetelmät käyttämättä, olet lapsellesi turvallisempi vanhempi ja lapsesi voi paljon paremmin.

  🙂 Katja

  Ps. Tässä tämän tekstin lähteet:
  http://www.apa.org/monitor/2012/04/spanking.aspx/
  Liity Katjan sähköpostilistalle ja saa sähköpostiisi ilmainen ekirja “Mistä on tasapainoiset lapset tehty? Ymmärrä lapsen kasvua, tue lapsen itsetuntoa”
Lukijan kysymys: Kun lapsi mustasukkaisuudessaan lyö?5 sekunnin virhe, jonka takia et saa lasta toimimaan niinkuin haluat
Show Buttons
Hide Buttons
Ei tuotteita