Lukijan kysymykset: Nyt tuli isoja kysymyksiä...

28.9.2017
 • Seuraava kysymys Mammakaverin viikkokirjeen lukijalta tuli eteeni:

  ” Jos tuntuu, että homma on mennyt pieleen jo vauva-ajasta alkaen, miten saan 2,5 vuotiaan oppimaan lisää kärsivällisyyttä ja itsehillintää? Mitkä on ne asiat, joissa vanhempien pitää olla ehdottomia ja missä asioissa voi joustaa? Pystyykö kukaan olemaan aina täysin johdonmukainen? Miten saada myös mies ymmärtämään, että lapsen kanssa täytyy noudattaa tietyissä asioissa johdonmukaisuutta?”

  Olipa isoja kysymyksiä. Tässä jotain pohdintaani

  1) Jos sinusta tuntuu että homma on mennyt pieleen alusta asti niin ei hätää. Jokainen hetki on hyvä hetki muuttaa suuntaa. Kurssin voi kääntää nopeastikin eri suuntaan. Aloita Kannustavasta kehusta.

 • 2) Sinä itse määrität missä olet ehdoton. Kirjoita vaikka lista ylös asioista missä et aio joustaa. Meillä esimerkiksi on tärkeä arvo se, että toisia ei vahingoiteta ilman hyvittämistä. En siis koskaan jousta anteeksipyynnöstä. Joustan aika paljon nukkumaanmenoajoista…

  3) En usko että kukaan voi olla täysin johdonmukainen. Jos 80% ajasta kuitenkin olet johdonmukainen, se riittää vallan mainiosti.

  4) Miehet ovat oma luokkansa. Kiinnitä huomio siihen kun mies on johdonmukainen ja kiitä häntä siitä. Kannustava kehu toimii tässäkin.

  Näihin mietteisiin,


  T. Katja

  Liity Katjan sähköpostilistalle ja saa sähköpostiisi ilmainen ekirja “Mistä on tasapainoiset lapset tehty? Ymmärrä lapsen kasvua, tue lapsen itsetuntoa”
Tämä auttaa lasta kasvattamaan lapsen minäkuvaaHuomaa lapsen hyvä!
Show Buttons
Hide Buttons
Ei tuotteita