Miksi ei voi vaan mennä nukkumaan???

5.2.2018
 • Heippa!

  Voi MIKSI lapset ei vaan voi mennä nukkumaan iltaisin? Että sanoisit, peseppä hampaat ja meeppä pötkölleen. Nähdään aamulla. Ja sit ne nukkuis koko yön heräämättä.

  Ajatelkaa kuinka elämä olis helppoa. Helppoa ja yksinkertaista.

  Mutta Hesarissa oli tosi hyvä juttu tästä asiasta otsikolla: “Herättääkö lapsi yöllä vai iskikö iltavilli? Psykiatri antaa 9 vinkkiä, joilla yöt rauhoittuvat lapsiperheessä”

  En nyt referoi tähän kaikkia vinkkejä, koska yksi vinkki oli ylitse muiden:

  ”Kasvattami­sessa on tosi monta tapaa, jolla pääsee hyvään loppu­tulokseen. Tärkeintä on löytää tapa, joka on linjassa sen kanssa, millainen itse on ja millainen on perheenä”, Keski-Rahkonen sanoo.

  On turha väitellä siitä, voiko lapsen ottaa yöllä viereen vai ei. Koska kaikki saavat päättää juuri itse elämästään ja siitä miten tässä nyt toimittaisiin.

 • Olen täysin samaa mieltä Keski-Rahkosen kanssa: kun sitten teet sen päätöksen miten aijot toimia, toimi johdonmukaisesti!

  Meillä esimerkiksi on tehty sellainen päätös, että meidän aikuisten huoneessa on patja, johon pienemmät saavat tulla nukkumaan. Tämä auttaa pientä kun hän säikähtää keskellä yötä painajaista ja saa tulla aikuisten turvaan yöksi. Ja myös minua, koska mua ei potkita koko yötä (koska LUONNOLLISESTIHAN lapset tulee sit siihen mun kylkeen, ja isänsä saa nukkua ihan rauhassa…)

  Mutta tämä on meidän versio. Se on meille hyvä.

  Mutta sitten taas, jos päätät että lapsi ei saa tulla viereen, on hyvä että palautat lapsen omaan sänkyyn ihan joka yö. On epäreilua lapselle, että hän ei tiedä mitä saa tehdä. Lapsi ei voi tietää onko tämä se yö kun saa nukkua vieressä, mutta ensi yö ei ole.

  Omien toimintatapojen pitäminen johdonmukaisena voi olla työlästä.

  Tämä kirja voi auttaa sinua:
  Siirrä kannustava vanhemmuus arkeesi

  🙂 Katja
  Liity Katjan sähköpostilistalle ja saa sähköpostiisi ilmainen ekirja “Mistä on tasapainoiset lapset tehty? Ymmärrä lapsen kasvua, tue lapsen itsetuntoa”
Lastenhuone on kuin sikolätti…Miten saan lapsen toimimaan itsenäisesti?
Show Buttons
Hide Buttons
Ei tuotteita