Millaisia leimoja lyöt lapseesi?

7.12.2017
 • Maaret Kallio kirjoitti Hesariin 25.10. jutun, jota lukiessa en voinut muuta kuin nyökytellä. Sen otsikko oli:

  “Meihin lyödään vahvoja leimoja lapsuudesta alkaen, mutta onneksi on myös aikuisia, jotka näkevät enemmän – Ketä sinä voisit katsoa hyväksyvästi jo tänään?”

  Maaret toteaa kirjoituksessaan, että hänen psykoterapiavastaanotollaan usein puhutaan niistä ihmisistä, jotka osoittelivat sormilla. Niistä, jotka haukkuivat, musersivat, sanoivat mustaksi lampaaksi.

  Kuitenkin. Elämään on usein liittynyt myös ihmisiä, jotka eivät toimineet näin. Ne ihmiset osasivat kohdata ja kohdella lasta arvostavasti. Jaksoivat kuunnella kärsivällisesti, miettiä vaihtoehtoja ja nähdä lapsi hyvänä, osaavana ja taitavana.

 • Maaret sanoo niin tärkeän asian:
  “VAIN luottamuksessa voi kasvaa. Aikuisen luottamus lapseen näyttäytyy hyvän odottamisena ja viisaan vastuun antamisena. Valtavan moni voisi kasvaa paljon oletettua pidemmälle ja oppia odotettua enemmän, jos kasvulle luotaisiin tilaa, luottamusta ja tukea.”

  Jos haluat ryhtyä harjoittelemaan omien lapsiesi katsomista luottamuksen arvoisina, hyvinä, ja osaavina. Vaikka ruokailijoina, pukijoina, siirtyjinä, leikkijöinä, omana itsenään. Vikoineen kaikkineen.

  Silloin suosittelen että luet Kannustavan kehun kirjan. Se on hyvä alku.

  T. Katja
  Liity Katjan sähköpostilistalle ja saa sähköpostiisi ilmainen ekirja “Mistä on tasapainoiset lapset tehty? Ymmärrä lapsen kasvua, tue lapsen itsetuntoa”
Miten lapsen saa lopettamaan unnutuksen?Mitä tehdä kun lapsi saa hillittömät kilarit?
Show Buttons
Hide Buttons
Ei tuotteita