Miten ihmeessä pysyisin rauhallisena?

4.9.2017
 • Useimmiten kysytty kysymys Mammakaverin Facebook-keskustelupalstalla on tämä:

  “Kuinka pysyisin rauhallisena kun lapsi uhmaa”

  Hermostuminen, huutaminen ja uhkailu on tapa siinä missä epäterveelliset elämäntavat tai vaikka aamukahvin juominen.

  Se on käyttäytymismalli, joka kumpuaa jostain syvältä. Ja omien tapojen muuttamiseen tarvitaan aina ylimääräistä energiaa.

  Luin noin vuosi sitten kirjan nimeltä “The power of habit” (Duhigg, 2014) jossa oli useita neuvoja oma käyttäytymismallien eli tapojen muutokseen. Yksi näistä neuvoista oli hankkia joku muistuke, joka käynnistää ja muistuttaa uudesta toimintatavasta.

  Jos haluat siis aloittaa lenkkeilyn aamulla, laita lenkkarit valmiiksi sängyn viereen niin muistat uuden tapasi. Mutta mikä muistuttaisi siitä, ettet hermostu lapsille?

  Kesällä eräs “Mammakollegani” kertoi, että hän on ryhtynyt pitämään kädessään viittä korua, jotta muistaisi positiivisen suhtautumisen lapsiin. Jos hän äksyili lapsille, hänen täytyi siirtää yksi koru toiseen käteen kuin rangaistuksena. Korun sai siirtää takaisin jos hän sanoi 5 positiivista asiaa lapselle, tai sai lapsen nauramaan. Nämä korut siis toimivat muistukkeena siitä, että lapsen itsetuntoa tuetaan puhumalla hänelle rakentavasti, ei negatiivisesti. 

 • Halusin itse kokeilla samaa. Laitoin korut toiseen ranteeseen. Pian meille tuli iso konflikti tyttöni kanssa ja huomasin yhtäkkiä, että huusin lapselle. Siirsin yhden korun toiseen käteeni. Sen jälkeen halusin todella pitää lupauksestani kiinni. Enää ei koruja siirtynyt toiseen käteen.

  Illalla tyttöni kysyi: “Äiti miksi sinulla on monta koruta toisessa, mutta vain yksi tuolla toisessa kädessä”. Kerroin koko jutun. Minun ihana, viisas nelivuotiaani katsoi hiljaa kättäni, otti yksinäisen korun pois ranteesta ja siirsi sen toiseen ranteeseen neljän muun korun viereen. Hän totesi hiljaa: “Äiti, saat anteeksi”.

  Sen päivän jälkeen on ollut todella yhden käden sormilla laskettavissa ne kerrat kun huudan lapsilleni. Toimintatapani ovat muuttuneet.

  Siksi olen kehittänyt vain Mammakaverilaisille oman korusarjan, jonka tehtävä on auttaa sinua pysymään rauhallisena. Korusarja on ruostumatonta terästä, joten sopii myös nikkeliallergikoille. Se on myynnissä vain Mammakaverin omassa verkkokaupassa. Korujen tarkoitus on muistuttaa sinua siitä, että lapsen itsetuntoa tukee positiivinen puhe. Ei räyhääminen.

  Voit tutustua korusarjaan täältä, 10 ensimmäistä tilaajaa saa pienen alennuksen koruista, minun lahjanani sinulle:
  https://mammakaveri.fi/kauppa/olen-ylpea-sinusta/

  Toivottavasti nautit korujen tuomasta muistukkeesta!

  T. Katja

  Liity Katjan sähköpostilistalle ja saa sähköpostiisi ilmainen ekirja “Mistä on tasapainoiset lapset tehty? Ymmärrä lapsen kasvua, tue lapsen itsetuntoa”
Järjettömät raivarit ja neuvoton vanhempiKasvatatko silmä silmästä periaatteella lastasi?
Show Buttons
Hide Buttons
Ei tuotteita