Miten lapsen saa pukemaan itse vaatteet päälle?

12.3.2018
 • Heippa!

  Mammakavereiden Facebookryhmässä oli mielenkiintoinen kysymys siitä, onko mahdollista saavuttaa sellainen tilanne, että alle 10 vuotias lapsi pukee itsenäisesti ilman erillistä käskyä tehdä näin.

  Meidän esikoinen alkaa olla aika taitava tässä ja kuopuskin alkaa ryhdistäytyä..

  Mietin, että miten me ollaan tähän päästy. Toki syynsä on siinäkin, että koululaisen on hoidettava tämä homma itsenäisesti ja nopeasti

  Tein noin vuosi sitten päätöksen, että puen mahdollisimman vähän lapsia. Teen sen vain ihan pakon edessä, ts. joskus aamuisin kun on todella kova kiire ja homma pitää pitää rauhallisena. Tai jos vain haluan erikseen helliä heitä.

 • Toinen tärkeä periaate on se, että sanon asiasta tasan kerran niin että lapset ihan varmasti rekisteröivät tämän ja saatan heidät eteiseen. Sen jälkeen laitan vaatteet lapsille valmiiksi kasoiksi, joka tukee pukemista. Lapsen ei tarvitse hakea useasta paikasta vaatetta, joka helposti aiheuttaa lapselle keskittymisen herpaantumisen.

  Olen paikalla ja valvon tilannetta. Jos homma ei etene, totean, että olen lähdössä ja saatan joskus kävellä ovesta ulos. Lapset toki ryhtyvät tässä vaiheessa protestoimaan, mutta muutaman tällaisen episodin jälkeen olen huomannut, että pukemishalukkuus on parantunut huomattavasti.

  Läpikäyntitekniikkaa olemme harrastaneet paljoa. Olemme siis käyneet läpi sitä, miten lapsen pitää tilanteessa toimia.

  Tässä siis muutamia vinkkejä pukemiseen!

  🙂 Katja

  Liity Katjan sähköpostilistalle ja saa sähköpostiisi ilmainen ekirja “Mistä on tasapainoiset lapset tehty? Ymmärrä lapsen kasvua, tue lapsen itsetuntoa”
Lukijan kysymys: lapsi ei pue päiväkodissa ja henkilöstö ei tunnu auttavan lasta, mitä tehdäLukijan kysymys: Kun lapsi mustasukkaisuudessaan lyö?
Show Buttons
Hide Buttons
Ei tuotteita