Näin pidät hermosi kurissa vaikka tapahtuisi mitä!

5.2.2018
 • Heippa!

  Mahtava kysymys taas lukijalta, ja joka varmasti mietityttää kaikkia vanhempia:
  “Kuinka saada hermot kuriin väsyneenä ja silloin, kun lapset eivät tottele.”

  Oikeasti peli on jo menetetty silloin, kun sä oot väsynyt ja kukaan ei enää tottele. Silloin ei auta muu kuin purra hammasta, laskea kymmeneen… tai vaikka hermostua kunnolla ja sen jälkeen kun homma on ohi tehdä itselleen paremman suunnitelman, jotta tilanne ei toistu.

  Lasten kanssa nimittäin IHAN kaikki kaikessa on ennakointi.

  Mitä enemmän ennakoit, sitä vähemmän tulipaloja sammuttelet.

  Otetaanpa vaikka mun lempiaihe: kaupassa käynti.

  Kauppaan mennään usein kiireellä työpäivän jälkeen, nälkäisenä.

  Kaupassa tulee varsinkin talvella kuuma.

  Kaupassa lapset rupeaa sinkoilemaan sinne sun tänne karkkihyllyille ja kohta karjut naama punaisena lasten perään (kröhöm, kokemusta on).

  Mutta miten me ennakoidaan tämä tulipalo?

 • 1) Ennakoi kaupassa käynti. Me tilataan isommat satsit ruokaa suoraan kotiin. Seuraa ruokatilannetta tarkasti. Kirjoita ylös mitä teillä menee ja kuinka monta päivää mikäkin ruoka kestää. Käy kaupassa tämän tiedon kanssa ja pyri ajoittamaan kauppareissu mieluiten vaikka niin, ettei lapset ole mukana.

  2) Ota takki hyvä ihminen heti pois kun saavut kauppaan. Ota hanskat ja pipo pois.  Olen huomannut, että hermostun aivan todella herkästi jos mulla on kuuma. Nykyään meillä esim. mennään ulos niin, että minä olen alusvaatteilla niin pitkään kuin mahdollista. Laitan itselle vaatteet IHAN viimeisenä päälle.

  3) Jos lapset on pakko ottaa mukaan kauppaan, opeta lapsille mitä heiltä edellytetään kaupassa ja käytä tähän läpikäyntitekniikkaa. Käy läpi useita kertoa mitä lasten täytyy kaupassa tehdä. Käytä pikkupalkintoja (selitetään tarkemmin Läpikäyntitekniikka kirjassa) johtamaan lapset nätisti kaupasta ulos.

  Jos taas huomenna mietit miksi hermostuit lapsillesi, käy tilanne läpi. Mitä asioita olisit voinut ennakoida? Kirjoita ylös ja laita vaikka jääkaapin eteen muistiin. Seuraavalla kerralla menee paremmin!

   
  🙂 Katja
  Liity Katjan sähköpostilistalle ja saa sähköpostiisi ilmainen ekirja “Mistä on tasapainoiset lapset tehty? Ymmärrä lapsen kasvua, tue lapsen itsetuntoa”
Mihin arvoihin sinä pohjaat vanhemmuutesi?Lastenhuone on kuin sikolätti…
Show Buttons
Hide Buttons
Ei tuotteita