Onko äiti äidille susi?

15.6.2018
 • Heippa!

  Nainen voi olla naiselle susi. Ja varsinkin me äidit.

  Kuinka usein olet kuullut siitä, miten sinun kasvatusratkaisusi ovat olleet vääriä? Voin kertoa että näin bloggarina saan melkein päivittäin viestiä näistä kirjeistäni että voi hyvänen aika kuinka olenkaan ymmärtänyt asiat väärin.

  Monenlaiset valinnat rakentavat lapselle hyvää itsetuntoa. Eli monenlaiset tiet vievät Roomaan.

  Meistä osa on temperamenttisia, ja käytämme enemmän tunnetta kasvatuksessamme.

  Osa meistä on viilipyttyjä, ja pitävät hermot tilanteissa kuin tilanteissa.

  Osa on “behavioristeja”. Lapsi saa tiukkoja seuraamuksia toiminnastaan.

  Toiset taas ovat “lapsentahtisia ja lempeitä”. Asioita selvitellään enemmän keskustellen ja kuunnellen.

 • Tärkeintä on, että kuuntelee itseään kasvattajana. Pohtii omia ratkaisuja: tuntuiko tämä asia hyvältä? Entä tämä? Miten lapset reagoivat? Miten minä voin huomenna olla lempeämpi, jos tänään olin temperamentikas? Oliko hyvä asia vetää tässä tiukat rajat, vai pitäisikö ensi kerralla olla vähän kuuntelevampi? Auttoiko rangaistuksen käyttö lasta toimimaan paremmin? Entä kannustaminen ja kehuminen, miten se muutti lapsen toimintaa?

  Siksi haluan sanoa sinulle. Älä syyllisty toisten äitien neuvoista. Älä varsinkaan minun neuvoistani. Sinä olet hyvä juuri sellaisena kuin olet.

  Ja ensi kerralla kun huomaat äidin taistelevan uhmaikäisensä kanssa. Vaikka sinun tekisi mennä antamaan “pari hyvää neuvoa”. Halaa sen sijaan. Sano: olet taitava, osaat kyllä. Ihana kun jaksat kasvattaa!

  Kiitos kun olet täällä!

  🙂 Katja

  Liity Katjan sähköpostilistalle ja saa sähköpostiisi ilmainen ekirja “Mistä on tasapainoiset lapset tehty? Ymmärrä lapsen kasvua, tue lapsen itsetuntoa”
Onko kiintymyssuhdeteoria vain psykologinen juoni syyllistää vanhempia?Yksinkertainen ohje jolla väsyneen vanhemman lapsi ryhtyi siivoamaan
Show Buttons
Hide Buttons
Ei tuotteita