Vaikuttaako lapsuutesi siihen miten kasvatat omia lapsiasi?

17.4.2018
 • Heippa!

  Sain mielenkiintoisen pohdittavan aiheen sähköpostiini:

  “Tästä ehkä voisit kirjoittaa, että miten meidät on kasvatettu verrattuna siihen, miten me kasvatamme lapsia. Pelkään, että me kasvatamme lapsista niitä kullanmuruja, jotka lyövät opettajaa. Toisaalta en halua, että oma lapseni kokee omat vanhempansa pelottavina valtaa pitävinä hallitsijoina kuten minä koen omat vanhempani.”

  Uskon siihen, että jos on kokenut jotain raskasta kotona, pyrkii menemään täysin eri suuntaan.

  Luulen myös, että jos kotona on ollut kovin autoritäärinen kasvatus, voi olla vaikeuksia löytää keskustelevia lastenkasvatuskeinoja siksi, ettei niitä ole koskaan nähnyt.

 • Aika on myös nyt eri. Minä kasvoin 80-luvulla kasvun kaudella. Ei ollut nettiä jossa voimme joka hetki peilata omaa vanhemmuuttamme toisien kasvatusmenetelmiin vain muutamalla napin painalluksella.

  Tosiasia on myös se, että saamme keskimäärin myöhemmin lapsemme, sekä asumme kaukana perheistämme, jolloin omista vanhemmistamme ei ehkä ole enää avuksi lasten kasvatuksessa.

  Mutta tiedättekö etten usko tähän ollenkaan.

  Uskon nykyhetkeen ja eteenpäin katsomiseen. Oli millainen tilanne ennen nyt tai tulevaisuudessa. Tai että mikä tahansa meidän oma taustamme olikaan, meillä on yksi asia varmaa.

  Voimme valita.

  Voin valita miten kohtelen lapsiani. Voin valita olenko tiukka vai en.

  Itse olen pyrkinyt valitsemaan kannustavia, keskustelevia keinoja. Joskus käytän autoritääristä menetelmää. Sen jälkeen muistan palata aina keskusteluun.

  Kysynkin minkä tavan sinä olet valinnut?

  Jos vielä mietit, kannattaa aloittaa tästä:

  www.mammakaveri.fi/kannustavakehu

  🙂 Katja
  Liity Katjan sähköpostilistalle ja saa sähköpostiisi ilmainen ekirja “Mistä on tasapainoiset lapset tehty? Ymmärrä lapsen kasvua, tue lapsen itsetuntoa”
Parhaimmat vinkit ruuhkavuosista selviytymiseen ja lapsiarkeen TOP 3Lukijan kysymys: Katja, oletko aina tiennyt miten lasten kanssa toimitaan oikein?
Show Buttons
Hide Buttons
Ei tuotteita